va aflati aici:
Home > Justitie > Recurs compensatoriu: Criminal în serie pedofil eliberat

Recurs compensatoriu: Criminal în serie pedofil eliberat

Petrică Ciucă, un criminal în serie gălățean care a ucis patru copii, a fost eliberat prin recursul compensatoriu! A executat doar 16 ani de închisoare.

Prin legea recursului compensatoriu, la fiecare 5 luni executate, deţinuţilor li se mai scade din pedeapsă o lună. Indiferent de fapta pentru care au fost condamnaţi, că au furat, că au primit mită sau că au ucis patru copii, precum Petrică Ciucă. Criminalul în serie din Galați a fost printre primii beneficiari ai legii recursului compensatoriu propuse de PSD, informează LIBERTATEA.

Citește și Scrisoare cutremurătoare către parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu

Jurnalista Adriana Oprea publică în Libertatea din 12 noiembrie 2019 cazul criminalului în serie gălățean Petrică Ciucă:

  • Avea 21 de ani când a ucis pentru prima oară acum 20 de ani, în ziua de duminică, 21 noiembrie 1999
  • Victimele lui erau băieţi cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani.
  • Anchetatorii au avut în dosar patru crime, dar Ciucă a mărturisit doar trei şi a fost trimis în judecată pentru două, pentru că procurorii nu au vrut să riște întoarcerea cazului.
  • Copiii erau violaţi şi ucişi prin sugrumare.
  • “Are discernământ diminuat”, se spune despre Ciucă în raportul de expertiză.
  • Prin legea recursului compensatoriu, Ciucă a fost eliberat după 16 ani de închisoare, în noiembrie 2017. “Perioada din pedeapsa executată de către condamnat este suficientă pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind îndeplinit”, își motivează Judecătoria Brăila decizia.
  • Pe hârtie, Ciucă ar fi trebuit să iasă din puşcărie abia în septembrie 2026. Însă el este deja în libertate, după doar 16 ani de detenţie, deşi a ucis patru copii şi a mărturisit trei dintre crime. Acum are vârsta de 41 de ani.

Întregul articol în LIBERTATEA :

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare! | Ştiri, Știri România | Libertatea

Avea 21 de ani când a ucis pentru prima oară. Victimele lui erau băieţi cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani. Anchetatorii au avut în dosar patru crime, dar Ciucă a mărturisit doar trei şi a fost trimis în judecată pentru două, pentru că procurorii nu au vrut să riște întoarcerea cazului.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top