va aflati aici:
Home > Uncategorized > Creațiile cu care un român plecat din Galați vrea să cucerească moda italiană: pantofii vopsiți cu vin

Creațiile cu care un român plecat din Galați vrea să cucerească moda italiană: pantofii vopsiți cu vin

În țara modei, Italia, un român născut la Galați, dar cu origini în peninsulă, încearcă să răzbească cu o mică afacere deschisă într-un orășel din centrul țării. Acesta confecționează pantofi colorați cu vin, dar are planuri mult mai îndrăznețe. Româno-italianul a povestit pentru Libertatea despre creațiile sale, plus câte ceva despre viața în pandemie în Italia.
Gabriel Basso (46 de an), a plecat de 20 de ani în Italia și are un atelier într-un orășel cochet, Martinsicuro, udat de Mediterană, unde concepe obiecte de încălțăminte deosebite. Face pantofi, de la A la Z. Are mai mult succes cu doamnele și domnișoarele, care alocă timp și bani pentru a avea parte de o pereche made-to-measure. ”Dai, usuci, dai, usuci, o zi întreagă” Basso a dezvoltat și o tehnică de colorare a pantofilor cu vin, despre care spune că își are originile în antichitate.

O pereche de pantofi o vopsești cam într-o zi întreagă, ce credeați că dai puțin cu cârpa îmbibată în vin și gata? Dai, usuci, dai, usuci, toată ziua. Niște pantofi stiletto, confecționați manual, colorați cu vin, costă 700-800 de euro”, a povestit gălățeanul pentru LIBERTATEA.

FOTO | Creațiile cu care un român plecat din Galați vrea să cucerească moda italiană: pantofii vopsiți cu vin. “Fiind naturală, culoarea are o altă reflexie în lumină”

Gabriel Basso (46 de an), a plecat de 20 de ani în Italia și are un atelier într-un orășel cochet, Martinsicuro, udat de Mediterană, unde concepe obiecte de încălțăminte deosebite. Face pantofi, de la A la Z. Are mai mult succes cu doamnele și domnișoarele, care alocă timp și bani pentru a avea parte de o pereche made-to-measure.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top