va aflati aici:
Home > Actualitate > Coronavirusul adus la Cuca de o femeie care a fost în pelerinaj la mai multe mănăstiri

Coronavirusul adus la Cuca de o femeie care a fost în pelerinaj la mai multe mănăstiri

Comuna Cuca este prima localitate din România care intră în carantină după noile reguli. Peste două mii de oameni stau acolo.

Cu toţii vor fi obligaţi să poarte masca în spaţiile publice – interioare sau exterioare.

Cine încalcă regulile riscă pe lângă amendă şi dosar penal.

Potrivit autorităţilor o femeie care a fost într-un pelerinaj ar fi adus infecţia cu SARS-CoV-2 în comuna Cuca din Galaţi. Apoi, boala s-a răspândit în comunitate. Sătenii au luat virusul unii de la alţii şi astfel s-a ajuns ca rata de infectare din zona să fie 4,74 la mia de locuitori, informează ȘTIRILE PROTV.

Mihăiță Vlad, primar Cuca: “Acum, aproximativ 3 săptămâni o doamnă a fost plecată împreună cu copilul ei, a fost plecată la nişte mănăstiri. De acolo s-ar fi întors cu infecţia respectivă. A descoperit, s-a internat în spital, doamna a scăpat // în schimb, în jurul ei, anumite persoane care au intrat în contact direct cu ea au luat virusul.”

Cine a adus coronavirusul în prima localitate din țară care a intrat din nou în carantină

La cinci luni de la ieşirea din starea de urgenţă, autorităţile iau punctual măsuri extreme. Localitatea Cuca, din Galaţi, este prima din ţară care a intrat din nou în carantină, după ce rata de infectare s-a apropiat de 5.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top