va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Cernobîlul “Postapocaliptic” expus La Galați [galerie foto]

Cernobîlul “Postapocaliptic” expus La Galați [galerie foto]

În luna aprilie 1986, avea loc dezastrul de la Cernobîl. Europa întreagă a fost acoperită cu un nor radioactiv. În România acelor zile radioactivitatea a crescut semnificativ. Cel mai afectate orașe a fost Iașiul, în primul rând, urmat în ordine de Suceava, Târgu-Mureş, Galaţi şi Tulcea, conform Historia. La 33 de ani distanță Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați deschide publicului gălățean expoziția de fotografie POSTAPOCALIPTIC, a fotografului Aurel Constantin Păduraru.

Prin “privirea” obiectivului foto, transpusă în 39 de fotografii, ni se va arăta un oraș pustiu (Prîpiat, n.r.), neatins, în care natura și-a reintrat în drepturi, iar lucrurile, lăsate în urmă de oamenii care l-au părăsit, spun povești cutremurătoare.

Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați-prezentare eveniment

Prin aceast eveniment, Compexul Muzeal de Științele Naturii își arată din nou deschiderea pentru fotografia de calitate, cu mesaj referitor la acțiunile omului asupra mediului în care trăim. Reamintim că în urmă cu un an, un eveniment similar a fost organizat de aceeași instituție. Este vorba despre Expoziția Antropocen, realizată de fotograful gălățean Cosmin Atanasiu.

Imaginile expuse la Galați de Aurel Constantin Păduraru, imagini aflate la granița dintre fotografia documentară și fotografia artistică, , impresionează profund. O expoziție care sub nici o formă nu trebuie ratată, mai ales că gălățenii vor avea suficient timp să o viziteze. Expoziția va fi deschisă publicului pentru 50 de zile, în perioada 12 aprilie-2 iunie.

Galerie foto – imagini din Expoziție

 

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top