va aflati aici:
Home > Economie > Castigurile fermierilor galateni s-au majorat la sfarsitul lui 2016

Castigurile fermierilor galateni s-au majorat la sfarsitul lui 2016

Castiguri mai mari pentru fermierii galateni

Pretul laptelui la poarta fermei Agrimat Matca din Galati, firma aflata in top 30 cei mai mari proprietari de bovine din Romania, s-a majorat cu 80% ajungand de la 85 de bani pe litru la 1,5 lei. Aceasta s-a intamplat in urma renuntarii la contractele cvechi si semnarea unor contracte noi cu procesatorii romani.

„Preţurile au început să crească din octombrie. Până în septembrie inclusiv am vândut cu 0,85 lei litrul de lapte. Fiecare are contract individual cu procesatorul, poate unii nu au vândut la alte preţuri. Eu am renunţat la procesatorul pe care l-am avut vara trecută şi mi-am găsit procesatori români, precum Almera Internaţional sau Lactate Brăila, spre care vând cu 1,5 lei/ litru. În octombrie, noiembrie, decembrie am renegociat în fiecare lună contractul“, a declarat pentru ZF Gavrilă Tuchiluş, care deţine peste 1.000 de bovine, din care circa jumătate sunt vaci de lapte şi care produc în jur de 4,5 milioane de litri de lapte anual.” a declarat pentru Ziarul Financiar Gavrilă Tuchiluş, unul dintre cei patru acţionari români ai Agrimat Matca.

Un fermier din Galaţi: Preţul laptelui a crescut cu 80% pe final de an | Ziarul Financiar

Gavrilă Tuchiluş, unul dintre cei patru acţionari români ai Agrimat Matca din Galaţi, firmă aflată în top 30 cei mai mari proprietari de bovine din România, spune că preţul laptelui la poarta fermei sale a crescut cu 80% în ultimele trei luni, de la 0,85 lei pe litru în septembrie la 1,5 lei pe litru în decembrie 2016.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top