va aflati aici:
Home > Economie > Balta Zătun proaspăt populată cu 3 tone de pește

Balta Zătun proaspăt populată cu 3 tone de pește

Balta Zătun, aflată în patrimoniul Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, a fost populată ieri cu peste trei tone de peşte, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al instituţiei.

Proiectul de reabilitare a Bălții Zătun a fost aspru criticat în presă pe parcusul anului 2017 datorită faptului ca deși se investise anterior o suma de circa 3 milioane de lei proveniți din fonduri europene, zona continua să rămână neatractivă pentru amatorii de pescuit sportiv. În plus este de reamintit faptul că din 2016 balta nu a mai fost populată, în condiţiile în care vară de vară mii de pescari amatori au tot scos peştele din baltă, iar în ultima perioadă densitatea de peşte lăsa  de dorit.

Consiliul Județen Galați se străduiește astfel să evite criticile cu privire la nepăsarea față de acest loc de agrement și încearcă să își spele obrazul cu o investiție de 30.247 lei prin care a populat balta cu pește adus din județul Călărași. Tariful actual pentru o zi de pescuit este de 60 de lei iar balta se va deschide pentru public pe data de 7 aprilie, deoarece specialiştii au recomandat să existe o perioadă de adaptare a peştelui adus spre repopulare la noile condiţii de habitat.

“Am populat balta Zătun cu o tonă de crap şi peste două tone de caras… Ne propunem să aducem peşte în balta Zătun în fiecare an, astfel încât toţi pasionaţii de acest sport, amatori sau profesionişti, să se poată relaxa în natură la o partidă de pescuit.” a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, citat de Agerpres.

Galaţi: Balta Zătun a fost populată cu peste trei tone de peşte

Balta Zătun, aflată în patrimoniul Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, a fost populată, marţi, cu peste trei tone de peşte, valoarea totală a investiţiei fiind de 30

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top