va aflati aici:
Home > Justitie > 14 ONG-uri, printre care și Rezist Galați, cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR împotriva inechităților din legea electorală

14 ONG-uri, printre care și Rezist Galați, cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR împotriva inechităților din legea electorală

În esență, asociațiile civice, din țară și din străinătate, cer explicații Avocatului Poporului și cu privire la plafonarea numărului de parlamentari alocați Circumscripției electorale nr. 43 Diaspora la 4 deputați și 2 senatori.

Organizațiile civice fac referire la numărul total al românilor din afara granițelor țării, de aproximativ. 4,5 milioane reprezentând numai migrația recentă, și spun că numărul de parlamentari care să-i reprezinte ar trebui să fie de trei-patru ori mai mare, relatează Revista 22.

14 ONG-uri cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR împotriva inechităților din legea electorală | Revista 22

Asociațiile civice reclamă inechitățile cuprinse în legea electorală actuală despre care spun că îi nedreptățește pe cetățenii români din Diaspora și cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la neconstituționalitatea acestei legi în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamna acestui an și a celor din 2020, se arată în scrisoarea remisă Revistei 22.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top