va aflati aici:
Home > Actualitate > Statul riscă să piardă 250 milioane de euro sub forma unui credit solicitat la Galați

Statul riscă să piardă 250 milioane de euro sub forma unui credit solicitat la Galați

Statul român riscă să piardă 250 milioane de euro în cazul în care va accepta să acorde un credit controversat către combinatul de la Galați, anunță site-ul de investigații www.faramogul.ro.

Combinatul Siderurgic de la Galați a fost cumpărat inițial de firma ArcelorMIttal iar de aici a trecut în proprietatea omului de afaceri Sanjeev Gupta.

Potrivit unui articol publicat în publicația Financial Times, sistemul utilizat și de GFG (Gupta Family Group) funcționează astfel: o instituție financiară plătește în avans furnizorii unei companii – acceptând o reducere a facturării în schimbul unei plăți mai rapide – și apoi încasează suma totală de la companie mai târziu.

Foarte interesant este faptul că GFG nu este de fapt o persoană juridică, ci este pur și simplu un nume folosit pentru a descrie sute de companii separate din punct de vedere juridic, iar în acest caz, “o grupare globală simbolică nu poate emite altceva decât o garanție simbolică”, relatează ROMÂNIA LIBERĂ.

Statul riscă să piardă 250 milioane de euro sub forma unui credit solicitat la Galați | Romania Libera

Actualizat: 17.12.2020 – 19:07 Statul român riscă să piardă 250 milioane de euro în cazul în care va accepta să acorde un credit controversat către combinatul de la Galați, anunță site-ul de investigații www.faramogul.ro. Combinatul Siderurgic de la Galați a fost cumpărat inițial de firma ArcelorMIttal iar de aici a trecut în proprietatea omului de afaceri Sanjeev Gupta.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top