va aflati aici:
Home > Actualitate > Premieră în medicină gălăţeană. La Spitalul de Urgenţă se efectuează coronografii și stenturi

Premieră în medicină gălăţeană. La Spitalul de Urgenţă se efectuează coronografii și stenturi

Intervenţia a fost realizată de o echipă medicală condusă de şeful Departamentului de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, dr. Lucian Câlmâc.

“Este o zi istorică pentru medicina gălăţeană. Se pot monta stenturi şi la Galaţi, la Spitalul Judeţean, ceea ce înseamnă timp preţios pentru salvarea vieţii şi şanse mai mari de recuperare. De asemenea, medicii pot realiza pentru prima oară şi coronarografii, pentru a vedea dacă sunt blocaje la nivelul arterelor inimii. Suntem singurul spital din regiune în care se pot realiza astfel de intervenţii. Până acum, toţi pacienţii cu infarct miocardic sau cu afecţiuni cardiace grave erau trimişi cu ambulanţa sau cu elicopterul SMURD la Bucureşti sau Iaşi. Dezvoltăm la Galaţi un centru puternic de cardiologie intervenţională, unde se vor putea face şi implanturi de stimulatoare cardiace”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, pentru ADEVĂRUL.

Premieră în medicină gălăţeană. La Spitalul de Urgenţă se efectuează coronografii, iar pacienţilor cu afecţiuni cardiace le pot fi montate stenturi

Intervenţia a fost realizată de o echipă medicală condusă de şeful Departamentului de Cardiologie Intervenţională de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, dr. Lucian Câlmâc. “Este o zi istorică pentru medicina gălăţeană. Se pot monta stenturi şi la Galaţi, la Spitalul Judeţean, ceea ce înseamnă timp preţios pentru salvarea vieţii şi şanse mai mari de recuperare.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top