va aflati aici:
Home > Educatie-Cultura > Palatul Comisiei Europene a Dunării Galați, mai aproape de obținerea distincției Marca Patrimoniului European

Palatul Comisiei Europene a Dunării Galați, mai aproape de obținerea distincției Marca Patrimoniului European

Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA de la Sibiu merg mai departe în selecția europeană pentru acordarea Mărcii Patrimoniului European

Institutul Național al Patrimoniului anunță cele două situri ce vor candida din partea României pentru obținerea Mărcii Patrimoniului European în sesiunea 2021, selectate în urma procesului de preselecție națională demarat în 2020. Merg mai departe în selecția europeană Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați, gestionat de Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”, Galați, și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, gestionat de Complexul Național Muzeal ASTRA, Sibiu.

În conformitate cu prevederile Deciziei nr. 1194/2011/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 noiembrie 2011 şi ale Regulamentului privind procedurile de preselecție națională pentru acordarea Mărcii patrimoniului european și de monitorizare a siturilor preselectate pentru Marca patrimoniului european, aprobat prin Ordinul Ministrului Culturii și Identității Naționale nr. 2889/20.11.2018, juriul de preselecţie naţională pentru acordarea Mărcii Patrimoniului European, ai cărui membri au fost desemnaţi prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 2588/04.02.2021, s-a întrunit în zilele de 18 și 22 februarie 2021, în format de videoconferință, pentru evaluarea propunerilor de situri din România depuse în vederea obţinerii Mărcii Patrimoniului European.
Deciziile juriului de preselecție națională se fundamentează pe analiza formularelor de cerere în raport cu criteriile specifice Mărcii și au fost comunicate autorilor respectivelor propuneri. Astfel, din cele patru propuneri înscrise în competiție la sesiunea de preselecție 2020-2021, juriul a considerat că două îndeplinesc criteriile specifice Mărcii patrimoniului european și le-a recomandat pentru participare la etapa de selecție la nivel european, respectiv: Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați, gestionat de Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”, Galați, și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, gestionat de Complexul Național Muzeal ASTRA, Sibiu, relatează JURNALUL.

Două situri din România, mai aproape de obținerea distincției Marca Patrimoniului European

Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA de la Sibiu merg mai departe în selecția europeană pentru acordarea Mărcii Patrimoniului European Institutul Național al Patrimoniului anunță cele două situri ce vor candida din partea României pentru obținerea Mărcii Patrimoniului European în sesiunea 2021, selectate în urma procesului de preselecție națională demarat în 2020.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top