va aflati aici:
Home > Uncategorized > Mărturia tulburătoare a unui voluntar în spitale COVID: „Am văzut cum se moare în deplină singurătate”

Mărturia tulburătoare a unui voluntar în spitale COVID: „Am văzut cum se moare în deplină singurătate”

Alături de alţi colegi, Răzvan a dat o mână de ajutor acolo unde a fost solicitat: în corturile cu bolnavi afectaţi de virusul SARS-CoV-2, la UPU în triaj şi la stabilizarea pacienţilor. S-a ocupat de tratamentul acestora, de monitorizarea funcţiilor vitale, EKG, tot ce e necesar pentru salvarea unei vieţi. „Practic, am avut calitatea unui asistent medical generalist, dar fără licenţă. Am lucrat în ture de zi de opt ore, sub coordonarea asistentului şef sau direct a medicului”, spune Răzvan. Nu a fost uşor, mai ales că voluntariatul s-a desfăşurat şi în sesiune, dar viitorul rezident spune că s-a bucurat de experienţă.

Am învăţat multe, atât din punct de vedere profesional cât şi în plan personal. Au fost zile mai bune, dar şi momente critice. Am văzut cum se pierde un pacient, am trăit singurătatea celor care se sting din viaţă fără să apuce să vorbească cu rudele”, spune Răzvan. Alături de el, au mai fost 17 colegi la UPU, alţi 12 la secţia ATI de la Spitalul Judeţean, 4 la Spitalul de Boli Infecţioase, 9 la Spitalul de Pneumoftiziologie şi 3 la Spitalul CFR, ca şi la unităţile sanitare din Tecuci şi Brăila, relatează ADEVĂRUL.

Mărturia tulburătoare a unui voluntar în spitale COVID: „Am văzut cum se moare în deplină singurătate”

Răzvan Iacob este student în anul VI la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi şi, din luna decembrie 2020, voluntar la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top