va aflati aici:
Home > Economie > Galațiul în top 5 național la laboaratoare medicale

Galațiul în top 5 național la laboaratoare medicale

Evoluția numărului de laboratoare medicale din România demonstrează că afacere cu analizele medicale e una profitabilă. Mai puțin profitabilă este însă situația pentru pacienți. Reţeaua de laboratoare me­dicale private a ajuns la peste 2.000 de unităţi, Bucureștiul având peste 500 de unități și fiind urmat de Dolj, Galaţi, Iaşi şi Mureş, singurele judeţe cu peste 100 de centre fiecare. În anul 1998 în toată România erau 250 de laboratoare medicale iar  2008 numărul acestora depășea ușor 800 de unități.

Accesul fizic la labora­toare a crescut, dar nota de plată este plătită în continuare de pacient, deci pacientul nu a avut de câştigat prea mult. Eu spun că avem o Casă Naţională de Asigurări de Sănătate a furnizorilor şi nu una care lucrează pentru pacienţi. Tarifele decontate de Casă pentru analize medicale sunt şi de cinci-zece ori mai mari decât cele decontate de Casa din Ungaria. Sistemul este prost reglementat. Pentru furnizorul de analize medicale este rentabil că plafoanele se termină în primele zile, pentru că pacientul plăteşte direct din buzunar“, a spus Laszlo Lorenzovici, manager al firmei de consultanţă în servicii medicale Hospital Consulting, citat de Ziarul Financiar.

Harta laboratoarelor medicale din România: Bucureştiul deţine un sfert din reţeaua naţională de laboratoare, urmată de Dolj, Iaşi, Mureş şi Galaţi, singurele judeţe cu peste 100 de centre fiecare | Ziarul Financiar

„Accesul fizic la laboratoare a crescut, dar nota de plată este plătită în continuare de pacient, deci pacientul nu a avut de câştigat prea mult. Eu spun că avem o Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a furnizorilor şi nu una care lucrează pentru pacienţi.”

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top