va aflati aici:
Home > Actualitate > Fostul ministru al mediului, Costel Alexe, a luat mită și pentru hala de zgură care poluează Galațiul

Fostul ministru al mediului, Costel Alexe, a luat mită și pentru hala de zgură care poluează Galațiul

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de combinatul siderurgic Galați. Potrivit ordinului ministrului Mediului nr. 1401 din 13 iulie 2020, semnat însă de secretarul de stat Mircea Fechet (devenit ulterior ministru după ce Costel Alexe a fost ales președinte al CJ Iași), companiei care operează combinatul siderurgic Galați, Liberty Galați, i-au fost alocate 5.527.525 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Halda de zgură de la Galați. Alexe ar fi primit tabla și în legătură cu ”îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de halda de zgură de la combinatul din Galați.

Halda este unul dintre marii poluatori din zonă. Când bate vântul, nori de praf se aștern pe satele din jur.

Potrivit Gărzii de Mediu, halda ar putea fi închisă definitiv abia în 2023. Până atunci, Garda de mediu verifică dacă se respectă normele de ecologizare şi protecţie, relatează G4MEDIA.

SURSE Costel Alexe, acuzat de procurori că ar fi luat mită un tir de tablă de gard de 100.000 de lei ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro / Mita, și pentru halda de zgură care poluează Galațiul

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul unui combinat siderurgic ” în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme “, potrivit DNA.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top