va aflati aici:
Home > Economie > Drumul expres Galați-Brăila: câștigătorul licitației este contestat

Drumul expres Galați-Brăila: câștigătorul licitației este contestat

În data de 7 octombrie 2020, la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost înregistrată contestația cu numărul 43330 privind selecția câştigătorului licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila – Galaţi, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contestația a fost depusă de asociera Astaldi SpA – Tancrad SRL.

Anunțarea câștigătorului licitației

Dorinel Umbrarescu
Dorinel Umbrarescu – actionar principal la Tehnostrade și Spedition UMB

La sfârșitul lunii septembrie, Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis un comunicat de presă prin care informa că a fost desemnat câștigătorul contractului de proiectarea și execuție a Drumului Expres Brăila-Galați. Ofertantul desemnat câştigător a fost Asocierea SC SA & PE Construct SRL (Lider de Asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL cu preţul de 371.416.131,09 lei fără TVA.

 

Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR, declara pe 23 septembrie:

Eu sunt bucuroasă că este un constructor în care eu personal am mare încredere şi care a dovedit -o. Este un constructor din zonă, din Bacău, este acelaşi antreprenor care face şi centura ocolitoare a Galaţiului şi sunt convinsă că va reuşi să termine ambele proiecte într-un termen mai scurt decât cele din contract. Ne-a dovedit acest lucru pe toate proiectele pe care le implementăm. Este vorba de Spedition UMB din Bacău, ei au câştigat această lucrare cu perioada de proiectare de 10 luni, aici sunt sigură că va fi mai puţin de 10, şi perioadă de execuţie de 24 luni.

Mariana Ioniţă – directorul general al CNAIR

Firma Spedition UMB din Bacău, caștigătoarea anunțată a licitației este deținută de Dorinel Umbrărescu, “unul dintre cei trei regi români ai asfaltului”, conform site-ului G4MEDIA.

Despre drumul expres Galați Brăila

Drumul expres Brăila Galati
Drumul expres Brăila Galati -harta.

Drumul expres, care probabil va purta indicativul DX6 conform Master Planului, se va racorda, în zona de nord a municipiului Brăila, cu actualul proiect al șoselei parte din proiectul noului Pod peste Dunăre de la Brăila, lucrări în prezent în execuție.

Drumul expres va fi proiectat pentru viteza de 120 km/h și va avea o platformă de 22 de metri din carea partea carosabilă va fi formată din câte două benzi de câte 3,5 metri pe fiecare sens și o zonă mediană de 3 metri cu câte 0,75 metri spațiu pentru parapete, conform informațiilor din caietul de sarcini.

Platforma drumului expres va mai avea patru benzi mici de încadrare de câte jumătate de metru și câte un acostament înierbat de 1,5 m pe fiecare parte.

De-a lungul traseului vor fi proiectate două poduri peste canale de irigații și două viaducte (câte unul pe sens) peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată și peste răul Siret.

Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri și peste râu drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri.

Al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea râului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri.
Proiectul mai prevede și lărgirea actualului DN28 de la două la patru benzi pe o distanță de 0,43km dinspre municipiul Galați până la intersecția cu Drumul Expres.

Ca urmare a contestației depuse pe 7 octombrie de Asociera Astaldi SpA – Tancrad SRL desemnarea câștigătorului licitației a fost amânată.

Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român al momentului. Profilul antreprenorului care a câștigat într-o lună contracte de 2 miliarde de lei de la Compania de Drumuri

Aproape 2 miliarde de lei. La atât se ridică valoarea celor trei contracte pe care și le-au adjudecat în iunie firmele de construcții deținute de familia Umbrărescu: lotul Zimbor-Poarta Sălajului, parte din Autostrada Transilvania, pentru care s-a și semnat contractul de proiectare și execuție, și tronsoanele 3 și 4 din Drumul expres Craiova-Pitești, unde contractele vor fi semnate luna aceasta, dacă rezultatele licitațiilor nu sunt contestate.

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top