va aflati aici:
Home > Actualitate > Conferința „Smart Cities Need Upgraded Humans”, conferință organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie Galați

Conferința „Smart Cities Need Upgraded Humans”, conferință organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie Galați

Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, Departamentul de Istorie, Filozofie și Sociologie în parteneriat cu Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” au plăcerea de a vă invita la conferința „Orașele inteligente au nevoie de oameni perfecționați” susținută în limba engleză de Stefan Lorenz Sorgner, profesor la Universitatea John Cabot din Roma. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 11 mai 2019, începând cu ora 14:00 în sala A011 a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați, fiind urmat de o dezbatere pe această temă. Organizatori/moderatori: Prof. univ dr. Rotilă Viorel, Prof. univ. dr. Cordoneanu Ion, Prof. dr. Căstăian Doru.
Ștefan Lorenz Sorgner este profesor de filozofie la Universitatea John Cabot din Roma. De asemenea, este director și co-fondator al Rețelei Dincolo de Umanism, membru al Institutului pentru Etică și Tehnologii în Curs de Dezvoltare, cercetător membru al Institutului Ewha pentru Umanistică, din cadrul Universității Ewha pentru Femei, membru invitat al Centrului de Etică din cadrul Universității Friedrich-Schiller din Jena.
Ștefan Lorenz Sorgner este autor și editor a peste 10 cărți, cum ar fi Metafizica fără adevăr (Marquette University Press 2007), Demnitatea umană după Nietzsche (WBG 2010) Transumanismul (Herder 2016), Schöner neuer Mensch (Nicolai, 2018), Supraomul (Schwabe 2019). De asemenea, este editor șef și editor fondator al Jurnalului de Studii Postumane (un jurnal bazat pe evaluarea reciprocă de tip dublu-orb, publicat de Penn State University Press începând cu 2017). Mai mult decât atât, este foarte solicitat în calitate de conferențiar în toate părțile lumii (spre exemplu, Conferințele TED, Forumul Mondial al Științelor Umanistice, Workshopul pentru Soluții Globale de la Taipei) și este o persoană de contact la care apelează în mod regulat reprezentanții presei naționale și internaționale (spre exemplu, Die Zeit).
„Noi am fost întotdeauna cyborgi. Acum, putem vedea cum computerele sunt în curs de a deveni tot mai mici și de a pătrunde în corpurile noastre, transformându-ne în oameni îmbunătățiți din punct vedere tehnologic, care pot interacționa eficient cu mediul lor în cadrul unor orașe inteligente și având mijloacele potrivite pentru a rezolva problemele create de bătrânețe, cel mai mare ucigaș în masă din lume. Această direcție de dezvoltare aduce cu sine noi provocări legate de digitalizare, supravegherea totală prin intermediul internetului fiind cea mai serioase dintre ele. Voi reflecta asupra modului în care aceste direcții de dezvoltare sunt legate de discursurile postumanist și transumanist și asupra a ceea ce poate fi făcut pentru a ne descurca cu provocările etice care apar în acest context. Ne vom confrunta și noi cu introducerea unui sistem de credite sociale, așa cum se va întâmpla în China începând cu anul 2020? Va fi ceva diferit dacă vom începe să vedem creditele sociale ca o cale pentru a ajunge la capitalul de date? Episodul Cădere liberă din cadrul serialului Oglinda Neagră scoate la iveală câteva consecințe la ceea ce se întâmplă chiar acum…!”

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de facebook a evenimentului:

Smart Cities need Upgraded Humans

Event in Galati, Romania by Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie, UDJ Galati on Saturday, May 11 2019

Comentează folosind identitatea Facebook

Comentează folosind formularul de contact

Lasă un răspuns

Top